Onze leden

Als lid help je mee in de boomgaard.

  • We werken gezamenlijk aan het onderhoud van de boomgaard.
  • De vaste werkdag is de 1e zaterdag van de maand van 09.30-12.30 uur.
  • Het werken in de boomgaard is ontspannend, lekker buiten bezig zijn, samen met de andere leden in een ontspannen sfeer. En natuurlijk kun je af en toe iets van het lekkere fruit mee naar huis nemen.

De contributie bedraagt € 10,- per kalenderjaar.

Ook lid worden?

Wil je ook lid worden? Download het aanmeldingsformulier.

Onze werkgroepen

Weilanden

De afdeling verzorgt de noodzakelijke activiteiten voor onderhoud en herstel van weiland, en houdt de kwaliteit van de bodem in de gaten. Tevens ziet zij toe op het laten grazen van koeien en schapen.

Onderhoud bomen

De leden verzorgen de snoei van de fruitbomen in de boomgaard. Zij snoeien ook ‘door de week’ op niet-werkdagen.

Oogst / productie / verkoop

Deze afdeling verzorgt de pluk van het fruit en noten, en ziet erop toe dat leden die meegeholpen hebben bij het plukken van de oogst een reëel aandeel krijgen voor eigen consumptie. Daarnaast verzorgen de leden de verkoop van het geoogste fruit en noten en andere huisgemaakte lekkernijen uit de Loorenhof zoals stroop, jam, chutney, gelei en honing.

’t Bakkes

Voor het verzorgen/organiseren van bakdagen is een afdeling actief. Naast vlaaien worden er ook speltbroden gebakken en niet te vergeten de kerst- en paasbroden.

De moestuinen

Voor leden van de Loorenhof is het mogelijk een moestuintje te huren.

Overig

Nestkastjes; De afdeling verzorgt de jaarlijkse schoonmaak van de in de boomgaard aanwezige nestkasten en het onderhouden en vervangen hiervan.

Gereedschap: De afdeling draagt zorg voor het onderhoud van gereedschap voor gezamenlijk gebruik in de boomgaard of in de moestuinen.

Bijen: Er zijn ook imkers in De Loorenhof.