Goed bericht over het valkenpaar dat al jaren in de Loorenhof de valkenkast bewoond.

Sinds jaren hebben we een valkenkast in de boomgaard. Heel snel al heeft een valkenpaar dit onderkomen als broedplaats gekozen. Ieder jaar kregen ze een drietal jongen die rond deze tijd uitvlogen. De paal waarop de valkenkast bevestigd
was begon langzaam te rotten en stond verleden jaar al een beetje scheef. Begin 2012 helde hij zo ver over dat provisorische reparatie niet meer werkte en we besloten een nieuwe paal te plaatsen. Wim en Hans hebben deze klus voor hun rekening genomen en hebben een onderstel gemaakt dat ons nu de mogelijkheid geeft om de kast neer te klappen om hem schoon te maken.
De vraag was natuurlijk of ons valkenpaar weer terug zou komen want de paal stond een beetje verder naar beneden en was een klein beetje lager.
Het was even bang wachten want het duurde lang eer de valken zich bij de paal lieten zien en de nieuwe huisvesting aanvaarden. Jan is met zijn camera in de buurt van de kast gaan zitten en heeft zich heel lang heel rustig gehouden. Zijn geduld heeft de zekerheid gebracht dat er zitten vijf jonge valkjes in de kast zitten. Een aantal dat we tot nu toe nog nooit gehad hebben. Zal dit toch aan de verbeterde huisvesting liggen?

Het is prachtig om te zien hoe moeder en vader valk met een muis in de mond zit te wachten tot de kust vrij is, de etenswaar aflevert en weer op jacht gaat. Intussen zitten de kleintjes geduldig op de rand van de kast te wachten op nieuwe aanvoer van voedsel.

Voor meer foto's zie de fotogalarie.