Zondag 13 en zondag 20 december een "beetje bakdag" in Welten.

De feestdagen staan voor de deur en de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. Eigenlijk de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ware het niet dat er niet veel terug te blikken valt. Corona heeft heel veel stop gezet en dat hebben wij natuurlijk ook aan den lijve ondervonden. In kleine groepjes is er nog wel onderhoud gepleegd aan de boomgaard en rond ’t Bakkes. Maar de bloesemtocht, de maandelijkse bakdagen, de natuurwerkdagen en de excursies naar de Weltermolen, de Loorenhof en 't Bakkes hebben we moeten missen.De jaarlijkse kerstwandeling in Welten kan ook geen doorgang vinden en dat zou betekenen dat er ook geen Kerststollen gebakken zouden worden wat inmiddels een vast ritueel geworden is. Bij de kerstwandeling horen de kerststollen van ’t Bakkes.

Om de Kerst zo maar aan ons voorbij te laten gaan konden we toch niet over ons hart krijgen en hebben besloten om op zaterdag12 december en zaterdag 19 december weer onze inmiddels welbekende Kerststollen in ’t Bakkes va Welte te bakken en die op zondag 13 en zondag 20 december te verkopen. Als het dorp op deze zaterdagen weer vol rook hangt dan weet je in ieder geval waar dit aan ligt.

Op zondag 13 en zondag 20 december zetten we een tafel voor de Weltermolen waarop, naast de Kerststollen (gemaakt van Kollenberger speltbloem en in de houtoven gebakken), ook de overheerlijke stroop(zeem) gemaakt van appels en peren uit onze eigen boomgaard, de laatste kweeperengelei, kweeperenchutney en walnoten staan voor de verkoop. Alles zelfgemaakt van en met natuurlijke producten. Als kerstdecoratie verkopen we de maretak en prachtige rode sierappeltjes uit de fruitbomen in de Loorenhof en reuze dennenappels uit de tuin van Anny en Frans. Op 13 en 20 december is de Weltermolen geopend van 12.00 tot 16.00 uur en wordt de Kollenberger speltbloem en speltmeel verkocht.

 

De opbrengst van de verkoop van deze producten wordt besteed aan het onderhoud van de boomgaard en van ‘t Bakkes va Welte.

Wij vinden het natuurlijk prachtig als veel mensen een wandeling door Welten maken en dan even langs de Weltermolen komen om daar onze spulletjes te kopen, maar wij houden ons natuurlijk aan de regels die door de overheid opgesteld zijn en willen jou ook op het hart drukken om je aan de regels te houden.

Tot zondag 13 en zondag 20 december bij de Weltermolen, Welterkerkstraat 2 in Welten (Heerlen)