een keuze uit oudere artikelen over ontwikkelingen en activiteiten in de Loorenhof

Leerlingen St. Martinusschool zoeken paaseieren in de Loorenhof.

Vrijdagochtend 6 april - Goede Vrijdag - vond het jaarlijkse paaseierenrapen in de Loorenhof
weer plaats. In geen tijd werd de boomgaard overstroomd door de opgetogen leerlingen
van de St. Martinusschool, speurend maar de honderden eieren die de Paashazen daar
verstopt hadden. Dit festijn vindt vindt nu al weer het achtste jaar plaats. De Loorenhof
is verguld met dit bezoek van de Paashaas en hoopt dat het een blijvende traditie wordt.
De bijgaande foto's geven een impressie van het vrolijke gebeuren.

 

 

 

Zaterdag hebben velen, tussen de buien door, de Loorenbof bezocht en zelf kunnen ervaren hoe mooi de kersen er bij hingen.

Het weer was niet geweldig en dat zal ook wel de reden geweest zijn dat velen de weg naar de Loorenhof niet gevonden hebben. Uiteindelijk hebben we toch een honderdtal bezoekers mogen begroeten en daar zijn we natuurlijk blij mee. We hebben heel veel positieve reacties gekregen. Het verbaast ons steeds weer dat er nog steeds mensen uit Heerlen en omstreken zijn die dit mooi stukje Limburg niet kennen.

Het is prachtig om complimenten te krijgen over onze boomgaard en dat men het fijn vindt dat de Loorenhof zich inzet voor het behoud van de hoogstamfruitbomen en de biologische fruitteelt. Wij vinden het gewoon mooi dat mensen met een glimlach door de weiden lopen en terugdenken aan de tijd dat dit zo normaal was en hier en daar een kers van de boom plukken die ze zo maar in de mond stoppen en opeten. Misschien hebben wij nog wel het meeste genoten.

De kersen zijn nog niet op. Op 18 juni hebben we de Koningskers en de Bigareau Napoleon geplukt. Deze week zijn de Eysdense Bastaard Dikke en de Kordia aan de beurt. Dit zijn natuurlijk niet de kersen die je normaliter op de markt of in de supermarkt koopt. Een reden te meer om nog eens binnen te wippen. Iedere zaterdag tussen 10 en 13 uur is er altijd wel iemand die je een kilootje kan verkopen. Kom snel want het kersenseizoen is best kort.

Kom vooral de Eysdense Bastaard Dikke eens proberen. Hij heet wel dikke maar het is een vrij kleine donkerblauwe kers met een lange stengel die uitermate geschikt is voor jam en voor op de vla. Ik heb zelf een paar vlaaien er van gebakken en ze smaakten super.

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Rita Belfi, die zaterdag met haar man Gigi een bezoek gebracht heeft aan de Loorenhof en wel 100 foto's gemaakt heeft. Dank je wel Rita.