een keuze uit oudere artikelen over ontwikkelingen en activiteiten in de Loorenhof

Zondag 22 juli wordt een heel bijzonder bakdag. Voor de eerste keer bakken we kersenvla van onze eigen kersen en is er een optreden van Paul van Loo.Verleden jaar is de fruitoogst in de hoogstamboomgaard de Loorenhof volledig mislukt en waren er zelfs niet genoeg kersen om een hele vla te vullen. Dit jaar waren er voldoende kersen maar waren ze rijp precies tussen twee bakdagen in. Daarom hebben we de kersen (Eysdener dikke bastaard) inmiddels geplukt, ontpit en ingevroren. Dus zondag hebben we in ieder geval voldoende kersen uit eigen boomgaard om 15 vlaaien te bakken.Om het feest  volledig te maken hebben we naast onze heerlijke versgebakken vlaaien diverse optredens van Paul van Loo ('t Is nog noëts zoë donker geweës).

De vrijwilligers van 't Bakkes va Welte genieten ook van deze bakdagen en zitten al klaar om jullie te mogen ontvangen.
Het beloofd dus weer een ouderwets gezellige middag te worden.
 
De poort van ’t Bakkes aan de Doom 5 in Welten, gaat op 22 juli om 13.00 uur open en we sluiten om 17.00 uur.
 
Tot zondag 22 juli bij 't Bakkes va Welte in onze prachtige hoogstamboomgaard de Loorenhof.

De toegang is gratis en alle consumpties bij ’t Bakkes va Welte kosten € 1,50.
 
Voor meer informatie kun je via mail contact opnemen met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op

facebook.com/loorenhof

‘t Bakkes va Welte in de Loorenhof gaat na de Sacramentsprocessie op 10 juni al om 12 uur open.

Zoals ieder jaar trekt de Sacramentsprocessie door Welten, zo ook op zondagochtend 10 juni. Verleden jaar hebben we voor de eerste keer de poorten bij ’t Bakkes al om 12 uur geopend om de deelnemers aan de processie te ontvangen en te voorzien van koffie en vlaai. Hier willen we best wel een traditie van maken.

Kapelaan Blom van onze Martinus parochie heeft voor de eerste twee bakdagen van dit jaar zijn herderlijke plicht weer meer dan vervult en we hopen dat zijn gebeden voor 10 juni wederom verhoord zullen worden. De afgelopen twee bakdagen hadden we schitterend weer en daardoor ook heel veel tevreden en enthousiaste bezoekers.

Om het feest  volledig te maken hebben we naast onze heerlijke versgebakken vlaaien diverse optredens van onze muzikale duizendpoten Bart Storcken en Roel van Wijk c.s.
Het beloofd dus weer een ouderwets gezellige middag te worden.

De poort van ’t Bakkes, de Doom 5 in Welten, gaat op 10 juni om 12.00 uur open en we sluiten om 17.00 uur.

Tot zondag 10 juni bij ’t Bakkes va Welte in onze prachtige hoogstamboomgaard de Loorenhof. .

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of kijk op www.deloorenhof.nl
of op facebook.com/loorenhof

 


  fijne kerstdagen en de beste wensen voor 2018

                     

      

 

De Loorenhof doet op 10 maart mee aan NL-Doet

Zaterdag 10 maart wordt er in de Loorenhf gewerkt in het kader van de landelijke NL-doet dag, een initiatief van het Oranje Fonds.

Deze dag kunnen vrijwilligers meewerken met de onderhoudswerkzaamheden in de hoogstamfruitboomgaard de Loorenhof, bij de weltervijver in Welten. Een prima mogelijkheid om eens kennis te maken met de leden van onze vereniging en een paar uurtjes het werk in de boomgaard te ervaren. U kunt meedoen tussen 10 en 14 uur.

U kunt actief zijn met de volgende werkzaamheden:

- Aanplanten van 30 meter meidoornhaag
- Slaan van palen over 30 meter
- Spannen van 30 meter draad + gaas
- Poort in weiland maken voor verplaatsing van koeien.
- Knotten van wilgen en afvoeren van de takken

 Het beoogde resultaat is:

- een goede afscheiding tussen de verschillende percelen in de boomgaard zodat koeien op 1 perceel kunnen blijven. Hierdoor ontstaat afwisseling in de begrazing.
- geknotte wilgen
 

Informatie over deze actie van het Oranjefonds is te lezen op:  www.nldoet.nl

Onze klus kunt u vinden bij ‘Heerlen’, de eerste pagina:

              afrastering + poort in de boomgaard + onderhoud

Hier kunt u zich aanmelden, of u komt gewoon 10 maart naar de boomgaard.

De ingang is bij de parkeerplaats op de doom naast de PLUS supermarkt. Poort tussen de plus en de oude school. Melden bij het Bakhuis.

Oranje Fonds geeft subsidie van € 2.500,- voor Bakhuis activiteiten.

 

Eind oktober kregen we bericht van het Oranje Fonds dat we voor komend jaar kunnen rekenen op een bijdrage van € 2.500,- om het tekort op de begroting aan te vullen. Dit tekort zal ontstaan door o.a. de aanschaf van banken en tafels maar wordt weer gecompenseerd doordat we dan geen huurkosten per bakdag meer hebben. Uiteraard zijn we heel blij met deze bijdrage. De komende seizoenen kunnen we nu werken aan een sluitende begroting voor de te organiseren sociale activiteiten rond het bakhus.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem- Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.