de beste wensen

logo bakkes

Zondag 16 december  Kerstwandeling door Welten

iedere deelnemer is welkom in:

’t Bakkes va Welte in de Loorenhof.

broden in de oven

Kerstmis 2018 wordt op zondag 16 december wel heel erg feestelijk gevierd. Voor de laatste keer dit jaar wordt in de authentieke leemoven gebakken deze keer echter geen vlaaien maar ouderwetse Kerststollen van 100% speltbloem en met alleen natuurlijke ingrediënten.

Schrijf je in voor de wandeling en laat je onderweg op diverse locaties verrassen door prachtige kerstmuziek gespeeld door ensembles van harmonie TOG en gezongen door dameskoor SINGaSONG. (zie bijgesloten uitnodiging). Het waterrad van de Weltermolen zal ook tijdens de Kerstwandeling de molenstenen aandrijven die de speltkorrels tot meel vermalen. De molen ligt op de route dus wip even binnen.

In ’t Bakkes va Welte kunt je zondag ook zien hoe we onze Kerststollen bakken. Kom en geniet onder de prachtige klanken van het ensemble van harmonie TOG van een heerlijk stuk Kerststol met een beker chocolademelk of met een glas Glühwein. Op deze feestelijke dag krijgt u dit ook nog eens helemaal voor niks.

Kom zondag 16 december vanaf 12 uur naar het gemeenschapshuis in Welten en schrijf je in voor de Kerstwandeling (kosten € 2,00) dan maken we er samen weer een heel ouderwets gezellige dag van.

Er worden op zondag 16 december niet alleen Kerststollen gebakkeen voor de deelnemers aan de Kerstwandeling maar ook voor de actie "L1 Samen voor Voedselbank". 

Tot ziens in het in Kerstsfeer uitgedoste Bakkes van Welte in de Loorenhof.De vrijwilligers van 't Bakkes va Welte wensen je hele prettige kerstdagen en een gezond en gelukkig 2019.Voor meer informatie kun je via mail contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of kijk op

www.deloorenhof.nl of

facebook.com/loorenhof

Heb je de stroop van appels en peren uit de Loorenhof nog niet geproefd? Dit is dan de laatste gelegenheid van 2018 om nog een potje te bemachtigen.

Zowel bij 't Bakkes als bij de Weltemolen is de stroop te koop.

affiche wandeling

 

Zaterdag 3 november: Natuurwerkdag in de Loorenhof

In het kader van de landelijke Natuurwerkdag wordt u uitgenodigd om op zaterdag 3 november mee te werken in De Loorenhof. Samen met de leden van onze vereniging kunt u meehelpen met allerlei onderhoudswerkzaamheden in de boomgaard. Er wordt gesnoeid aan bomen en hagen, takken worden opgeruimd. Waar nodig wordt de afrastering hersteld en kleine reparaties verricht aan de kastbescherming van de bomen. Er worden ook wilgen geknot waarbij de takken worden verzameld om er sjansen voor de bakoven mee te maken. Een unieke kans om eens ervaring op te doen met het werk in een hoogstam fruitboomgaard. 

We beginnen om 10:00 uur en gaan door tot ca. 14:00 uur.
Stevig schoeisel en kleding is aanbevolen.
De poort tussen de Plus supermarkt en het kinderdagverblijf, achterop de parkeerplaats, is geopend.

Aanmelden kan op de website www.natuurwerkdag.nl

Hier zoeken op de locatie ‘Loorenhof’

Vooraf aanmelden kan ook via mail naar:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via onderstaand telefoonnummer.  
We zien u graag op 3 november,

Bestuur en leden van De Loorenhof
0629399638

17 juli 2018
Met een flinke klap het te verwachten einde van de oude Mirabelle de Nancy bereikt. In 2013 constateeren we tot onze schrik dat hij ernstig door de boomgaardvuurzwam was aangetast. Nu is een dikke gesteltak, bezweken door de combinatie van aantasting, de last van een enorme vracht pruimen en de droogte uitgescheurd. 

 

De tegenoverliggende gesteltak is ook tot in het kernhout aangetast. Hij ligt aan de bovenzijde open en zal het niet lang meer houden. Wat dan nog rest is evenzeer verzwakt door de onophoudelijk voortwoekerende zwam. We moeten de nu erg onveilig geworden boom toch rooien. Dat is heel jammer, want ondanks de zware aantasting door de zwam voorzag hij ons nog elk jaar rijkelijk van met heerlijke mirabellen. Maar de nieuw aangeplante boom doet het goed, al zal het duren eer er zo'n rijke oogst van te halen is.