Opening Bakseizoen in 't Bakkes va Welte op 28 april

IMG 6175 breed

Het lijkt al lang geleden dat we lekker in het zonnetje of onder het verkoelende bladerdak van onze hoogstamfruitbomen genoten hebben van een lekker stuk vlaai met een kop koffie of thee. Op dit ogenblik wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor het nieuwe bakseizoen dat op zondag 28 april. van start gaat.

"Wanneer wordt er weer gebakken in 't Bakkes" is een vraag die onze vrijwilligers dagelijks te horen krijgen en dit betekent dat 't Bakkes in heel korte tijd zijn plekje in de Weltense gemeenschap (en ver daar buiten) verworven heeft. 't Bakkes va Welte in de Loorenhof is uitgegroeid tot de plek waar je een keer per maand op zondagmiddag, genietend van een stuk vlaai, oude bekenden treft, nieuwe vriendschappen sluit, geniet van een prachtige locatie in een schitterende omgeving, wegdroomt naar ver vervlogen tijden of juist overpeinst wat voor moois het leven ons nog kan brengen, of gezellig meedeint op de nostalgische muziek van onze muzikanten.

Je zou bijna zeggen: "Wat wil een mens nog meer?”

Zondag  28 april   Opening bakseizoen

Zondag  19 mei     Nationale Molendag met excursie Molen-Weiland-Bakkes
                               en met
 muziek van de Waltina Kapel

Zondag  30 juni    Sacramentsprocessie 

Zondag  21 juli      met muziek van Paul van Loo en een optreden van
                               de Coriovallum Pipe Band

Zondag  25 aug.    Proeme vla

Zondag  22 sept.   Appelvla

Zondag    6 okt.     Rozenkrans-processie met muziek van Miserabel

De poort gaat om 13 uur open en we sluiten om 17 uur. Behalve op de dagen dat de processie naar 'Bakkes komt, dan zijn we al om 12 uur open.

We bakken iedere bakdag verse vlaai van Limburgse Kellenberger speltbloem die we betrekken van de Weltermolen.
De oven stoken we met snoeihout uit de hoogstamboomgaard de Loorenhof en van de wilgen rond de Wetervijver.
Naar gelang het seizoen gebruiken we het fruit uit onze boomgaard.
Op een bakdag bekken we gemiddled 80 tot 100 vlaaien en die gaan allemaal op.

Op 28 april wordt voor 't eerst ook speltbrood naar eigen receptuur gebakken en zullen de laatste potjes zeem (stroop), ambachtelijk gemaakt van de appels en peren uit de Loorenhof, verkocht worden.

Wij hopen de we ook dit jaar weer geluk hebben met het weer en dat we je mogen begroeten bij 't Bakkes va Welte in de loorenhof.

Heb je een suggestie of wil je je aanmeleden als vrijwilliger?, stuur dan even een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt per kerende post een reactie.

't Bakkes va Welte in de Loorenhof
de Doom 5
6419 CW Welten

www.deloorenhof.nl
facebook.com/loorenhof

Foto 18 04 19 om 18.57 1